Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

020 Amsterdam Sport - IJscomplex Jaap Eden in Amsterdam Oost is aan vernieuwing toe. Samen met de gebruikers werden plannen voor de toekomst gemaakt. Het onderzoek naar de haalbaarheid ervan is nu afgerond: de baan wordt gerenoveerd en de bestaande ijshal wordt vervangen door 2 nieuwe: een wedstrijd- en een trainingshal. Om de karakteristieke sfeer te behouden, blijft de buitenbaan onoverdekt. Naar verwachting is het in 2025 klaar.

Alle gebruikers van de baan kregen een enquête voorgelegd. Hun wensen zijn meegenomen in de nieuwe plannen. Er komt extra overdekte ijscapaciteit voor de halsporten, zoals ijshockey, kunstrijden en shorttrack.

Voor zoveel mogelijk Amsterdammers toegankelijk
Veel Amsterdammers en mensen uit de regio hebben op deze bijzondere plek midden in de stad leren schaatsen. Het ijscomplex wordt behouden vanwege die maatschappelijke betekenis, de historie én de economische waarde voor onze stad.

Duurzaam en betaalbaar
De nieuwe gebouwen worden energieneutraal gemaakt: de energie die wordt gebruikt is zelf opgewekt. De bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk natuurlijk en circulair. En het gebouw is klimaatadaptief: regenwater wordt opgeslagen en gebruikt. Om schaatsen en andere ijssporten voor zoveel mogelijk Amsterdammers toegankelijk te maken, blijven de tarieven betaalbaar.

Klaar in 2025
De uitvoering van de plannen start in 2023. We verwachten dat alles in 2025 klaar is. De investering is begroot op 50 miljoen euro. In 2022 neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de financiering.

Jubileumjaar
De Jaap Eden IJsbaan bestaat dit jaar 60 jaar. Met ruim een half miljoen bezoekers per jaar is het een van de meest bezochte ijsbanen ter wereld.

Meer informatie
Wilt u meer weten, raadpleeg dan Gebruikersonderzoek Jaap Edenbaan

Foto: Stadsarchief Amsterdam
Bron: Gemeente Amsterdam

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Vitamines & Supplementen & Gewicht

D Reizen