Politiek & Maatschappij
Typography

020 Amsterdam Maatschappij - Onlangs heeft de gemeente Amsterdam besloten om het erfpachtstelsel ingrijpend te veranderen. Dat heeft grote gevolgen voor iedereen met een huis op erfpacht. De gemeente heeft huiseigenaren hier echter niet goed over geïnformeerd. Over erfpacht bestaan dan ook veel misverstanden en de urgentie wordt nog niet door iedereen gevoeld.

Woont u op erfpacht? Let dan op! De gemeente heeft besloten om het erfpachtsysteem ingrijpend te veranderen. Dat heeft voor iedereen met een woning op erfpacht grote gevolgen. Mensen kunnen overstappen op het nieuwe systeem van ‘eeuwigdurende erfpacht’. Maar per 1 januari verslechteren de voorwaarden daartoe dramatisch. Het kan erfpachters heel veel geld kosten. Voor de meeste Amsterdamse erfpachters kan het daarom verstandig zijn nu – en voor 1 januari – een aanvraag in te dienen.
 
Veel mensen zijn niet goed op de hoogte van wat er speelt. De gemeente heeft Amsterdammers niet goed geïnformeerd. Dat is ronduit schandalig. Het nieuwe systeem is oneerlijk, onduidelijk en asociaal. Het CDA heeft zich daar de afgelopen jaren fel tegen verzet. En wij zullen blijven vechten voor een eerlijk stelsel. Maar dit is wel wat wat er op dit moment ligt.
 
Daarom doen wij nu de oproep: vraag voor 1 januari (vrijblijvend) een aanbieding aan bij de gemeente om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht. Als u dit niet doet, kan dit u – of uw erfgenamen – vele duizenden euro’s per jaar kosten. Let op, dit is niet overdreven!
 
Daarom hebben wij het afgelopen jaar zelf de taak op ons genomen om de Amsterdammers beter te informeren. Hoezeer we ook tegen dit systeem zijn. Nu de deadline van 1 januari nadert, hebben we besloten om nog zes grote bijeenkomsten te houden. Dus heeft u nog vragen, of heeft u familie, vrienden, buren of kennissen die nog met vragen zitten? Wilt u een aanvraag doen, maar twijfelt over de beste keuze? Vastklikken of afkopen? U bent van harte welkom op onderstaande bijeenkomsten. 
Aanmelden kan via ons nieuwe platform of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Politiek & Maatschappij

Geen feed gevonden

One.com