020 Amsterdam Maatschappij, wonen - Amsterdamse jongeren tussen de 18 en 28 jaar kunnen vanaf 4 juli voorrang krijgen op jongerenwoningen in Amsterdam. De voorwaarde is dat zij binding hebben met Amsterdam. Zij krijgen de voorrang alleen op jongerenwoningen die passen bij hun situatie en inkomen. Vanaf 21 juni kunnen jongeren de voorrang zelf toevoegen aan hun profiel in WoningNet.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek - De partijen PvdA, GroenLinks en D66 presenteerden op 25 mei het nieuwe coalitieakkoord ofwel het Amsterdams Akkoord 2022-2026 in basisschool ‘t Koggeschip in Nieuw-West. Ook werden de 9 beoogde wethouders bekend gemaakt. De 3 partijleiders tijdens de presentatie van het akkoord. Marjolein Moorman (PvdA), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Reinier van Dantzig (D66).

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij - Ton Hesp, temidden van zijn broer Joop (links) en Theus bij het afscheid als eigenaren van de zaak in 1991. Afgelopen vrijdag 4 februari werd Ton Hesp (1930-2022) begraven. Hij was de laatste van de drie broers die jarenlang het legendarische café Hesp aan de Weesperzijde runden. Ton, Theus en Joop groeiden op in het familiebedrijf. Grootvader Cornelis begon het café in 1890. Dertig jaar later volgde Mattheus zijn vader op. Halverwege de jaren 50 werden Ton en zijn broers en vennoten in de zaak.

Lees meer...

020 Politiek & Maatschappij - Burgerwetenschap is in opkomst en meetgemeenschappen worden door steeds meer overheden en bedrijven als gelijkwaardige gesprekspartners gezien. Dat is maar goed ook, want ze zijn de belangrijkste experts over hun eigen leefomgeving.  

Lees meer...

020 Amsterdam Maatschappij - Elke dag gebeuren er verkeersongevallen. Volgens de gegevens van politie en Rijkswaterstaat werden er in 2020 103.000 verkeersongevallen geregistreerd. In de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam komen de meeste verkeersongevallen voor. Dit is natuurlijk niet vreemd omdat die steden dichtbevolkt zijn.

Lees meer...

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

03 juli 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com