020 Amsterdam Maatschappij - Ooit werd er de kiem gelegd voor cultureel festival Oerol, maar na 35 jaar is het terrein van de Amsterdamse Droogdok Maatschappij (ADM) geen pleisterplaats meer voor krakers, kunstenaars en ander non-conformisten. Investeringsmaatschappij Larendael maakte vanochtend bekend op het 53 hectare tellende werf een tweede leven te geven, niet als vrijhaven, maar voor de bouw van superjachten tot 200 meter lang.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek Maatschappij - Vanaf 8 november registreren kentekencamera’s in de stad of snorfietsers op de rijbaan rijden en een helm op hebben. Overtreders krijgen een boete thuisgestuurd. Om te beginnen gebruiken we de al bestaande kentekencamera’s. Later dit jaar zetten we ook verplaatsbare camera’s in. De proef met camerahandhaving duurt een jaar. Daarna gaan we evalueren.

Lees meer...

020 Amstelveen Maatschappij – Media-organisaties en journalisten (ook studenten) kunnen vanaf 15 augustus weer aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds voor journalistieke producties. Voor deze tweede ronde van dit jaar is opnieuw 60 duizend euro beschikbaar. Het geld komt uit het Amstelveens Mediafonds van de gemeente. De onafhankelijke Mediaraad bepaalt welke projecten financiering ontvangen. De deadline voor de tweede aanvraagronde ligt op 30 september 2021.

Lees meer...

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

19 januari 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

One.com

Greenchoice