Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

020 Amsterdam Economie - Clubhouse is een nieuwe audio-based community app, als alternatief voor offline netwerken. De app trok afgelopen maand miljoenen nieuwe gebruikers aan. Clubhouse is alleen op iPhone beschikbaar en er zijn duizenden Nederlandse ondernemers actief.

Digital community expert Maartje Blijleven organiseert als eerste masterclasses over Clubhouse in Nederland. Zij legt daarin uit hoe de app werkt en hoe je jezelf op deze audio-based community app kan laten zien.

Mensen leren kennen tijdens coronacrisis

Duizenden Nederlandse ondernemers stortten zich de afgelopen weken op de nieuwe audio-community Clubhouse, als alternatief voor offline netwerken. Maartje Blijleven, digital community expert en #1 bestsellerauteur van ‘We love communities’ ontdekte het platform als een van de eerste Nederlandse ondernemers. Zij voorspelt dat dit weleens the next big thing in social media kan worden. Blijleven vult aan: ”Mensen willen graag nieuwe contacten opdoen en spontane gesprekken voeren. Vanwege de lockdown kan dit nu amper. Ondernemers zoeken inspiratie, maar ook manieren om nieuwe klanten te ontmoeten.” Zij organiseert de masterclass om mensen te laten zien wat de ins & outs zijn van deze digitale community.

Van koffiepraat tot inhoudelijke gesprekken

Clubhouse is een app waar ondernemers informele audiogesprekken kunnen voeren. Bij het openen van de app zijn verschillende kamers (zogenoemde rooms) zichtbaar, waar ondernemers kunnen praten met mensen van over de hele wereld. Deze gesprekken variëren van korte gesprekken over kleine onderwerpen tot inhoudelijke gesprekken die soms wel acht uur duren, waar deelnemers live coaching krijgen. Gebruikers kunnen hun interesses aangeven en makkelijk van de ene naar de andere kamer gaan. Daarbij blijven ze hangen in de kamer waar zij het gesprek het interessantst vinden. Clubhouse is zo een kruising tussen een podcast en een online community. Luisteraars kunnen namelijk hun hand opsteken, vragen stellen en meepraten, waardoor zij het podium pakken en hun zichtbaarheid vergroten. Toegang tot de app is alleen mogelijk door een uitnodiging van iemand anders. Alle gesprekken zijn live en worden niet opgenomen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Clubhouse en de masterclasses die men geeft, raadpleeg dan  https://www.welovecommunities.nl/gratis-webinar-clubhouse-basics

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

24 september 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com