Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

Laat uw oude textiel ophalen - 020 Amsterdam Economie en Duurzaamheid - Van 26 oktober tot en met 20 november is de eerste Textiel Race van Nederland: de Textiel Race Amsterdam.

Acht Amsterdamse basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk oud textiel in te zamelen. Dat doen zij zodat dit textiel opnieuw gebruikt kan worden. Help mee en meld uw oude textiel aan bij de school in uw buurt. De kinderen halen het dan gratis bij u op. 


Help mee
Textiel is niet alleen kleding, maar bijvoorbeeld ook gordijnen, bedlinnen, handdoeken en schoenen. U meldt uw oude textiel makkelijk aan op www.textielrace.nl. De scholen die meedoen zijn: 

Noord: OBS De Weidevogel en De Klimop
Oost: De Indische Buurtschool
Zuid: De Dongeschool en Winford 
Centrum: Montessorischool De Eilanden
West: Onze Amsterdamse School
Nieuw-West: SBO De Driesprong 


Beter voor het milieu
Door uw oude textiel in te leveren, zorgt u ervoor dat het een tweede leven krijgt. Kleding die nog goed is, kan iemand anders weer dragen. Kan dat niet, dan worden er nieuwe producten van gemaakt. Dat is veel beter voor het milieu dan om het oude textiel weg te gooien. Textiel hoort daarom ook niet bij het restafval. 


Kinderen
De Textiel Race maakt het inzamelen van textiel leuk en leerzaam. Kinderen leren op deze manier al vanaf jonge leeftijd dat van afval weer nieuwe dingen worden gemaakt.De school die het meeste textiel inzamelt, wint een schoolreisje. 


Korting op duurzame merken
Als u uw oude textiel aanmeldt, krijgt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken. Zoals Loop.a. life, Walra Remade bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Labfresh. 


Ophalen 
Tijdens het ophalen van het textiel, houden de kinderen 1,5 meter afstand van u. U zet het textiel op de grond en doet een stap achteruit. De kinderen pakken het daarna op. Voor en na het bezoek wassen de kinderen hun handen. 


Textielbak
Doet er bij u in de buurt geen basisschool mee aan de Textiel Race? Breng kleding die nog goed is dan naar een kringloopwinkel of geef het aan iemand anders. Oud textiel levert u in een gesloten zak in bij een textielbak bij u in de buurt. Kijk voor de dichtstbijzijnde bak op amsterdam.nl/afval. 


Meer informatie
De Textiel Race Amsterdam is een idee van E-waste Race, de gemeente Amsterdam en Curitas. Kijk voor meer informatie over de Textiel Race Amsterdam op www.textielrace.nl.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

04 december 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com