Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

020 Amsterdam Economie & Duurzaamheid - Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was. 

Martens wordt formeel directeur-bestuurder van Publieke Omroep Amsterdam (POA), de stichting die behalve AT5 ook SALTO, de Concertzender en de Amsterdamse editie van FunX onder zich heeft.

"Alphons is een uitstekende kandidaat om POA en haar merken naar de volgende fase te loodsen. We gaan naar een eenduidige organisatie met AT5 als journalistieke en SALTO als faciliterende tak. Met zijn ervaring als verantwoordelijke voor marketing en content bij Fox, kan Alphons ons daarbij enorm helpen”, aldus Jef Holland, voorzitter van de Raad van Toezicht van POA:."

Martens zelf: “Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s en volgers van POA en haar prachtige merken. Ik zie het als mijn opdrachten om POA toekomstbestendig te maken. Ik hecht groot belang aan onafhankelijke journalistiek en geloof in de kracht van samenwerken."

Tijdens zijn waarnemend directeurschap heeft John Olivieira een heldere organisatiestructuur ontwikkeld voor POA. Jef Holland: "Er is nu een heldere en transparante organisatiestructuur. De governance is op orde gebracht en er ligt een strategisch plan waarmee POA klaar is voor de toekomst. Daarvoor zijn we John zeer dankbaar."

Holland prijst ook de vorderingen die Olivieira maakte met de aanvraag voor de Amsterdamse omroepconcessie.

Voor meer informatie, raadpleeg www.at5.nl en/of www.publiekeomroepamsterdam.nl 

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

23 september 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

coolblue

One.com