Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

020 Amsterdam Economie -  In Amsterdam-West is vrijdag 30 november jl. de Amsterdome officieel geopend. Het is de eerste circulaire en goed bereikbare evenementen- en congreslocatie van Nederland. Wat een ongelooflijke arbeid is hier verricht om de wedergeboorte tot stand te doen komen van het oude Aviodome, iconische koepel, die jarenlang bij Schiphol in grote containers stond opgeslagen. De opening, bijgewoond door zo’n 550 genodigden, was een enorm spektakel waarbij de uitstraling van bewonderenswaardige koepel als een rode draad door de openingsshow liep.

Met champagne werden de gasten ontvangen in de grootse, uitermate sfeervolle en werkelijk onvoorstelbaar fraaie foyer. Timo Kruft, directeur van de Teka-Groep, een uitermate gepassioneerd ondernemer en initiatiefnemer van de Amsterdome, heeft met de Amsterdome iets fenomenaals neergezet. Tijd noch moeite zijn gespaard om het schitterende gebouw een uitstraling te geven die in de metropool Amsterdam zijn weerga niet kent..  

 

The great Story
Na de opening namen presentatrice Fabienne de Vries en Timo Kruft de genodigden mee in ‘the great story’, een mix van video, muziek, dans en acrobatiek waarbij men door de ogen van de koepel de bouw, sloop èn herbouw van de dome beleefde. De show mondde uit in een optreden van Bencha, dat de tweede jeugd van de Amsterdome visualiseerde met een dynamische acrobatische act. Na afloop werd de gasten de mogelijkheid geboden voor een rondleiding door de eveneens gepassioneerde medewerkers van de Teka-Groep.

Grootse opzet en prima bereikbaarheid
De Amsterdome heeft een vloeroppervlakte van 5.000 m2, beschikt over gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en is, gelegen aan de snelweg A5, dichtbij Schiphol en NS-station Sloterdijk, zeer goed bereikbaar. Het spectaculaire gebouw bestaat uit een plenaire zaal en biedt plek aan 1000 gasten. Rondom deze zaal, zijn 16 flexibele subruimtes aangelegd. Onder het imposante koepeldak is een vide gebouwd die eveneens kan worden ingezet als congresruimte. In de werkelijk schitterende foyer bevindt zich verder een goed geoutilleerd horecapaviljoen. De Amsterdome is uitermate geschikt voor nationale en internationale congressen, voor productlanceringen, kick-offs en andere zakelijke evenementen.

Bereken je premie - ZorgDirect 

Hergebruik als nieuwe standaard
De herbouw van de Amsterdome is een primeur voor Nederland. Nooit eerder kreeg een gebouw van deze omvang op een andere locatie een tweede leven. En wát voor een tweede leven! Niet alleen is de koepel zelf herbouwd met originele materialen, maar ook in het interieur zijn de oude bouwmaterialen hergebruikt. Zo zijn de stoelen gemaakt van oude koelkasten, bestaan de bars deels uit oude zeecontainers en bestaan de wanden en vloeren uit gerecyled gips en beton. De volledig gasloze locatie heeft hierdoor een zeer lage CO2-footprint.
“We zijn enorm trots op dit complex”, blikt initiatiefnemer Timo Kruft terug. “De herbouw was uitdagend, maar het resultaat overtreft zelfs mijn verwachtingen. We kijken ernaar uit om hier de komende jaren tal van mooie evenementen neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Amsterdome binnen korte tijd tot de top van de congreslocaties in Nederland behoort.”

Wilt u meer informatie over de Amsterdome, neem dan contact op met Frank Berg, marketing manager TeKa Groep, mobiel 06 48 76 12 90 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

Mediamarkt

coolblue

One.com