Economie & Duurzaamheid
Typography

020 Amsterdam Economie -  In Amsterdam-West is vrijdag 30 november jl. de Amsterdome officieel geopend. Het is de eerste circulaire en goed bereikbare evenementen- en congreslocatie van Nederland. Wat een ongelooflijke arbeid is hier verricht om de wedergeboorte tot stand te doen komen van het oude Aviodome, iconische koepel, die jarenlang bij Schiphol in grote containers stond opgeslagen. De opening, bijgewoond door zo’n 550 genodigden, was een enorm spektakel waarbij de uitstraling van bewonderenswaardige koepel als een rode draad door de openingsshow liep.

020 Amsterdam Economie -  In Amsterdam-West is vrijdag 30 november jl. de Amsterdome officieel geopend. Het is de eerste circulaire en goed bereikbare evenementen- en congreslocatie van Nederland. Wat een ongelooflijke arbeid is hier verricht om de wedergeboorte tot stand te doen komen van het oude Aviodome, iconische koepel, die jarenlang bij Schiphol in grote containers stond opgeslagen. De opening, bijgewoond door zo’n 550 genodigden, was een enorm spektakel waarbij de uitstraling van bewonderenswaardige koepel als een rode draad door de openingsshow liep.

Met champagne werden de gasten ontvangen in de grootse, uitermate sfeervolle en werkelijk onvoorstelbaar fraaie foyer. Timo Kruft, directeur van de Teka-Groep, een uitermate gepassioneerd ondernemer en initiatiefnemer van de Amsterdome, heeft met de Amsterdome iets fenomenaals neergezet. Tijd noch moeite zijn gespaard om het schitterende gebouw een uitstraling te geven die in de metropool Amsterdam zijn weerga niet kent..  

 

The great Story
Na de opening namen presentatrice Fabienne de Vries en Timo Kruft de genodigden mee in ‘the great story’, een mix van video, muziek, dans en acrobatiek waarbij men door de ogen van de koepel de bouw, sloop èn herbouw van de dome beleefde. De show mondde uit in een optreden van Bencha, dat de tweede jeugd van de Amsterdome visualiseerde met een dynamische acrobatische act. Na afloop werd de gasten de mogelijkheid geboden voor een rondleiding door de eveneens gepassioneerde medewerkers van de Teka-Groep.

Grootse opzet en prima bereikbaarheid
De Amsterdome heeft een vloeroppervlakte van 5.000 m2, beschikt over gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en is, gelegen aan de snelweg A5, dichtbij Schiphol en NS-station Sloterdijk, zeer goed bereikbaar. Het spectaculaire gebouw bestaat uit een plenaire zaal en biedt plek aan 1000 gasten. Rondom deze zaal, zijn 16 flexibele subruimtes aangelegd. Onder het imposante koepeldak is een vide gebouwd die eveneens kan worden ingezet als congresruimte. In de werkelijk schitterende foyer bevindt zich verder een goed geoutilleerd horecapaviljoen. De Amsterdome is uitermate geschikt voor nationale en internationale congressen, voor productlanceringen, kick-offs en andere zakelijke evenementen.

Bereken je premie - ZorgDirect 

Hergebruik als nieuwe standaard
De herbouw van de Amsterdome is een primeur voor Nederland. Nooit eerder kreeg een gebouw van deze omvang op een andere locatie een tweede leven. En wát voor een tweede leven! Niet alleen is de koepel zelf herbouwd met originele materialen, maar ook in het interieur zijn de oude bouwmaterialen hergebruikt. Zo zijn de stoelen gemaakt van oude koelkasten, bestaan de bars deels uit oude zeecontainers en bestaan de wanden en vloeren uit gerecyled gips en beton. De volledig gasloze locatie heeft hierdoor een zeer lage CO2-footprint.
“We zijn enorm trots op dit complex”, blikt initiatiefnemer Timo Kruft terug. “De herbouw was uitdagend, maar het resultaat overtreft zelfs mijn verwachtingen. We kijken ernaar uit om hier de komende jaren tal van mooie evenementen neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Amsterdome binnen korte tijd tot de top van de congreslocaties in Nederland behoort.”

Wilt u meer informatie over de Amsterdome, neem dan contact op met Frank Berg, marketing manager TeKa Groep, mobiel 06 48 76 12 90 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Spannende Stroom, de nieuwe demonstratie over elektriciteit in NEMO Science Museum. Foto: DigiDaan.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020Amsterdam Cultuur - In het Compagnietheater in Amsterdam speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, die plaatsvindt op dinsdag 18 en woensdag 19 juni a.s.  is gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev. 

Lees meer...

020Amsterdam Maatschappij - WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang (17 – 23 juni a.s.) staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Lees meer...

Nieuw werk Robin de Raaff in wereldpremière 

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

Parool: Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)