Cultuur & Uitgaan
Typography

* Weggeefmarkt * FoodShare * Afterparty *

020 Amsterdam  Uitgaan - Voor de derde keer op rij organiseren Stichting Amsterdam BLEND Events en Stayokay Zeeburg op zaterdag 11 maart 2017 de jaarlijkse Weggeefmarkt – het grootste freecycle en ruilevenement van de stad en viering van vrijwilligerswerk tijdens NLdoet.

Dit jaar wordt het evenement feestelijk uitgebreid speciaal voor 24H Oost en vormt het onderdeel van het Amsterdam-Oost BLEND Festival. De dag draait om gratis uitwisseling van spullen, diensten en talent. Overdags kunnen bezoekers tweedehands spullen doneren en uitzoeken en meedoen met diverse activiteiten. In de avond is er buiten op het Timorplein volop entertainment en worden gerechten gedeeld. Alles is gratis, de bezoeker hoeft alleen zelf ook weggeefspullen en/of gerechten mee te nemen om te delen. Voor de nachtbrakers is er de Stayokay afterparty met silent disco en escape room games.

Samenkomen, samen delen & samen doen!

Naast aandacht voor vrijwilligerswerk, participatie en interactie onder diverse doelgroepen, gaan we met het Amsterdam-Oost BLEND Festival verspilling tegen, stimuleren we de deeleconomie en helpen we elkaar. Het festival biedt tevens een podium voor lokaal talent en sociale projecten maar ook ondernemers en bedrijven die op een sociale manier hun diensten willen tonen.

Deelnemers kunnen zich nog opgeven:

- als vrijwilliger tijdens de Weggeefmarkt;

- als foodsponsor tijdens de FoodShare (met voedseldonaties of als standhouder, kramen zijn gratis);

- als sociaal project of lokale ondernemer met een eigen activiteit.

Aanmeldingen en info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle vrijwilligers krijgen Makkies voor hun inzet. Makkies zijn een beloningsmiddel voor vrijwilligerswerk in de Indische Buurt en kunnen worden ingewisseld voor diensten, producten en kortingen. Wie de Makkies liever een ander gunt, kan ze doneren aan het Makkiefonds voor mensen die niet in staat zijn (vrijwilligers)werk te verrichten. Meer info op www.makkie.cc

Programma Amsterdam-Oost BLEND Festival:

-       Datum: Zaterdag 11 maart 2017

-       Locatie: Timorplein, Amsterdam-Oost

-       Toegang: Gratis entree – neem weggeefspullen of gerechten mee om te delen

12:00 – 17:00 Weggeefmarkt

Met o.a. weggeefstands, gratis knippen door Samen Kappen, Stayokay beddenopmaak wedstrijd, het Geboorte Collectief, Waterbron creatieve workshops, vogelhuisjes maken en Adventures of the Valparaiso.

17:00 – 20:00 FoodShare

FoodShare kraampjes & picnicterras met hapjes en entertainment van o.a Taste Before You Waste, Stayokay BBQ, Batjan Buren, Dreamsupport: Op Gezonde Tour, Bloemen Voor, De Stemstudio Koorensemble, ACCU Fanfare, JamPot Huisband en DJ Miss Brown.

20:00 – 04:00 Afterparty

Silent disco en escape room games in het Stayokay hostel.

Programma highlights worden doorgaans op facebook bekendgemaakt: Amsterdam-Oost BLEND Festival op Facebook

Spullen brengen of laten ophalen

Tijdens de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt kunnen Amsterdammers alles wat ze niet meer nodig hebben of een ander gunnen afleveren mits onbeschadigd, bruikbaar en schoon. Witgoed, matrassen en grote meubels etc kunnen ivm grootte (en sjouwen/vervoer) niet tijdens het evenement aangeboden worden maar wel via de vele weggeefgroepen op Facebook. Verpakte drinken en etenswaren mogen onaangebroken en binnen de houdbaarheidsdatum aangeboden worden. Alles wat overblijft wordt na afloop gedoneerd aan lokale goede doelen w.o. Het Leger des Heils.

Mensen die veel spullen maar geen vervoer hebben, kunnen gebruik maken van de ophaaldienst op de vrijdagavond 10 maart. Vrijwillige chauffeurs rijden door heel Amsterdam om tweedehands spullen op te halen bij mensen thuis. Opgeven hiervoor kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerechten en hapjes kunnen de hele dag tijdens de Weggeefmarkt en tijdens de FoodShare gedoneerd worden.

Aflevermomenten:

Vrijdag 10 maart 18:30 – 21:00

Zaterdag 11 maart tijdens de Weggeefmarkt 12:00 – 18:00

Adres: Stayokay Zeeburg, Timorplein 21 1094CC Amsterdam

Het Amsterdam-Oost BLEND Festival 2017 wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND Events ism Stayokay Amsterdam Zeeburg, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en met behulp van heel veel vrijwilligers en lokale sponsors.

Amsterdam BLEND: Local Goods. Local Heroes.
Amsterdam BLEND staat voor samenkomen, samen delen en samen doen. Online ​in de community ​en tijdens de BLEND events zoals de ​Amsterdam ​BLEND Markets, de FoodShare mini-events en de jaarlijkse Weggeefmarkt. Elke Amsterdam BLEND event is een sociaal evenement georganiseerd door vrijwilligers met aandacht voor lokale helden: buurtbewoners, ondernemers, talent en goede doelen. 

Website: www.amsterdamblendmarket.nl

Twitter: www.twitter.com/AmsBLEND  

Facebook: www.facebook.com/AmsterdamBLENDmarket