Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Uitgaan – Afgelopen donderdagavond vierde Festival OUR STORY – 15 Years Tomorrowland zijn 15-jarig bestaan in de Ziggo Dome. Samen met het Metropole Orkest en onder andere grote DJ’s als Steve Aoki, Armin van Buuren en Tiësto werd er teruggekeken naar de afgelopen jaren.

De Ziggo Dome was redelijk goed gevuld maar zeker niet uitverkocht. Wel kwam het publiek uit diverse windstreken en waren er veel dertigers met hier en daar meegenomen kinderen. Voor dit evenement gold namelijk geen verplichte minimumleeftijd. De aankleding was sprookjesachtig alsof je in de combinatie van de eetzaal en de bibliotheek van Hogwats zat. Samen met een professionele lichtshow en dansers op palen zag het er verzorgd uit.

Het was dezelfde opzet die DJ Hardwell afgelopen jaar had gekozen voor zijn voorlopige afscheid op het podium. De uitvoering was wel anders. Het Metropole Orkest begon de avond met hun versies van bekende dancenummers. Gecombineerd met een presentator werd de geschiedenis van het Belgische Tomorrowland doorgenomen. 

Daarna was het de beurt aan de mindere goden als Goose, Netsky en Push, elk mocht een nummertje doen ondersteund door het orkest. Helaas was het Metropole niet zo goed te horen tijdens deze acts, alleen wanneer er een wisseling van DJ plaatsvond, trad het orkest op de voorgrond. Helaas gingen de wisselingen niet vlekkeloos, zodat er te lange pauzes met soms stiltes tussen de acts zaten. Hierdoor ging het publiek niet echt los.

Pas toen Afrojack en Steve Aoki begonnen kwam de stemming erin. Aoki maakte goed gebruik van het Metropole Orkest, het samenspel maakte zijn optreden als een van de beste van deze avond. Daarna kwam Bloody Beetroots, dat was niet echt een succes.
Armin van Buuren snapte net als Steve Aoki de opzet van de avond, samen met een zangeres en Trevor Guthrie die This it What it Feels Like zong, ging het feest weer in volle gang.
Tïësto deed een Greatest Hits-compilatie die veel bijval kreeg. Het zorgde vooral nostaligische gevoelens onder de vele dertigers en veertigers.
Een mooi moment was de hommage voor de overleden Avicii, de zaal reageerde daar zeer positief op.

 

De slotact was Dimitri Vegas & Like Mike. Zij gebruikten het Metropole Orkest voor de diverse filmsoundtracks. Hun show ging wel van de hak op de tap en de gebruikelijke nummers kwamen weer naar voren. Het naar ‘voor en achtergaan’ begint nu echt wel overdone te raken.
Terugkijkend was dit feest duidelijk voor het mainstream festivalpubliek bedoeld. Helaas ook met de gedateerde he ho’s  die hooguit leuk zijn voor een reünie van een middelbare school.

Conclusie: Festival OUR STORY – 15 Years Tomorrowland leuk, mooi, maar niet verrassend.