Cultuur & Uitgaan
Typography

020Amsterdam Kunst/Cultuur/Ambacht - Nog maar even en dan is het zover: het Ambacht in Beeld Festival 2019! Dit wordt al weer de zevende editie met dit keer fantastische deelnemende ambachtslieden, musea, opleidingen en instituten. Enkele workshops (houtdraaien en werken met een pottenbakkersschijf) zijn al uitverkocht, dus wacht niet te lang met het boeken van je tickets!

Aan het programma is nog een aantal nieuwe gratis activiteiten toegevoegd. De organisatie  verheugt zich op de komst van de Syrische glasblazer Zuheir Alkazzaz en is blij dat creatief vakman Teo Westerlaken de jongste bezoekers begeleidt bij het timmeren van een tiny tiny house

Openingsavond vrijdag 27 september
Op vrijdagavond 27 september openen we het festival feestelijk met een programma in De FilmHallen. Je kunt hierbij aanwezig zijn, er zijn nog enkele tickets beschikbaar.
Het verheugt ons deze avond de Europese première te hebben van de documentaire A Time for Making. In deze verstilde film reizen we naar het eiland Gabriola in Brits-Columbia waar diverse ambachtslieden met toewijding hun ambacht uitoefenen.
Ook vertonen we de korte documentaire The Future is Handmade van archeoloog Maikel Kuijpers, die de film en zijn onderzoek zal toelichten. De keynote speech wordt verzorgd door houtsnijdster Deborah Mills uit New York. Deborah is een enthousiast voorvechtster van het ambachtelijk vakmanschap en is zelf een gerenommeerd vakvrouw, die met liefde haar kennis door wil geven.

Informatie
Ambacht in Beeld Festival 2019
Zaterdag 28 & zondag 29 september
11.00 uur - 18.00 uur
Toegang gratis, voor alle leeftijden
De Hallen Amsterdam
Volledig programma vindt u door te linken naar onze website