Cultuur & Uitgaan
Typography

020Amsterdam Kunst/cultuur - Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Amsterdam de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek.

Kennis maken met ambachtelijk meesterschap
De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot openbare werkplaats. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden biedt het evenement verdiepende masterclasses door internationale meesters.
Zo geeft Dave van Gompel een masterclass urushi (Japans lakwerk), leert Annelied van Dijk je een haak te smeden, volg je een workshop paper marbling met Lucy McGrath (UK) of ga je houtsnijden met Deborah Mills (NYC). Jonge bezoekers kunnen onder andere bij het Zaans Museum terecht voor een workshop bootjes maken. Op het festival vind je zowel traditionele als moderne ambachten: van glasblazen, diamantslijpen en koper bewerken tot airbrush painting en calligraffiti.

Opening
Het festival wordt feestelijk geopend op vrijdagavond 27 september in de Filmhallen, waar op zondagochtend 29 september ook een aantal korte films over ambacht wordt vertoond, gemaakt door basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Kijk voor het volledige programma, meer informatie en tickets op: www.ambachtinbeeldfestival.nl Ticketverkoop start op 1 september

Toegang
Toegang tot het Ambacht in Beeld Festival 2019 is gratis, maar voor deelname aan de workshops en masterclasses, heb je een ticket nodig. Vanaf zondag 1 september kun je hiervoor terecht op: www.ambachtinbeeldfestival.nl/tickets

Locatie
Het Ambacht in Beeld Festival 2019 vindt plaats in De Hallen, Hannie Dankbaar Passage 33, 1053 RT Amsterdam op zaterdag 28 en zondag 29 september van 11.00 - 18.00 uur.
Symposium in Pakhuis de Zwijger op dinsdag 17 september

Symposium
Voorafgaand aan het festival organiseren wij een verdiepend symposium in Pakhuis de Zwijger op dinsdag 17 september. Het belang van ambacht voor innovatie en duurzaamheid wordt vanuit verschillende invalshoeken (antropologie, economie en archeologie) belicht. Kijk voor een overzicht van de internationale sprekers op onze website. Aanmelden voor het programma kan via deze link. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wendy van Wilgenburg en Joni Zwart.

Over het Ambacht in Beeld Festival
Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een breed publiek op interactieve wijze inspireren. ​​​​​​​Met jaarlijks in september een tweedaags 'live' festival in De Hallen in Amsterdam, een verdiepend symposium, een educatief programma en een internationaal film- en lezingenfestival in het voorjaar, bieden we een aansprekend programma voor jong en oud.