Cultuur & Uitgaan
Typography

Amsterdam Soul Weekender, House Dance Forever, Clubbing Forever

Foto: Sasha Box

Amsterdam Soul Weekender, House Dance Forever, Clubbing Forever

Foto: Sasha Box

020 Amsterdam Uitgaan - Forever Winter Edition is de wintereditie van het Summer Dance Forever festival, één van de meest toonaangevende urban dansfestivals dat iedere zomer plaatsvindt in Amsterdam. Van 2 t/m 5 februari 2019 kan het publiek zich in Paradiso laten inspireren door de beste dansers van dit moment tijdens de House Dance Forever battle, en zelf losgaan op de dj-sets van o.a. Theo Parrish en Karizma tijdens de tweede editie van Amsterdam Soul Weekender en het splinternieuwe Clubbing Forever. Voor de urban dans beoefenaars zijn er ook volop workshops met internationale topdansers, van hiphop en house tot aan lindy hop.  

Kees Heus / KC the Funkaholic (mede-oprichter Summer Dance Forever): “Forever is in 2009 begonnen als clubnacht, destijds in Trouw Amsterdam, waar het publiek een nacht lang werd ondergedompeld in tijdloze clubtracks om datgeen te doen waar de club voor bedoeld is: dansen. Nu, 10 jaar later, brengen we met Clubbing Forever de dansers en de clubgangers samen.”  

 

Clubbing Forever: een ode aan de clubcultuur

Clubbing Forever op zondag 3 februari is een nieuw concept voor de echte clubheads, dat de tijd toen er nog volop gedanst werd in de clubs wil terugbrengen. De oude garde dansers, die ooit in deze clubs begonnen zijn, staan tijdens Clubbing Forever naast de nieuwe generatie battle kids en het uitgaanspubliek. Maar liefst 12 uur lang, van 14:00 tot 02:00 uur, kan men in Paradiso losgaan op 8 internationale dj’s: COOP presents Selectors assemble met IG culture & EVM 128, Rich Medina, Karizma, KC the Funkaholic, Rob Manga, Leroy Rey en John Agesilas. Maar Clubbing Forever is ook een competitie voor dansers. Elke drie uur klinkt een sirene die de start van een 'cypher' (een cirkel van dansers) aankondigt: wie deel wil nemen aan Clubbing Forever zorgt dat hij aan bod komt in de cypher. De juryleden blijven tot het einde anoniem en besluiten uiteindelijk wie de winnaar wordt van deze eerste editie van Clubbing Forever.

 

Tweede editie Amsterdam Soul Weekender met Theo Parrish

Op zaterdag 2 februari van 23:30 - 05:00 vindt de tweede editie plaats van Amsterdam Soul Weekender, dé clubnacht gefocust op soulvolle, elektronische dansmuziek. Dit keer zal niemand minder dan Theo Parrish het podium betreden, een van de meest veelzijdige en gerespecteerde dj’s. De in Chicago getogen en in Detroit woonachtige dj/producer heeft met zijn unieke en soms rauwe sound altijd op de troepen vooruitgelopen. Zijn sets beslaan een brede waaier aan muziek en zijn dan ook legendarisch te noemen. Naast Parrish staan ook Sadar Bahar en Tenzers op het programma, en markeert Amsterdam Soul Weekender het 35-jarig jubileum van KC the Funkaholic die ook tijdens Clubbing Forever op zondag 3 februari zal optreden. 

Met Amsterdam Soul Weekender wordt een brug geslagen tussen soulvolle dansmuziek stromingen, veelal met een achtergrond in de ‘zwarte’ cultuur. Stromingen als house, disco, boogie funk, broken beat, hiphop en afro worden gepresenteerd door artiesten die binnen hun sound toonaangevend zijn en veelal pionierswerk hebben verricht. Deze pioniers weten als geen ander uit te dragen dat hun specifieke geluid is ontstaan uit een smeltkroes van elektronische muziek.

 

Forever Winter Edition

2-5 februari 2018, Paradiso Amsterdam

Voorverkoop is gestart. Naast losse kaarten is er ook een voordelig combiticket te koop a €20,-. Meer informatie over kaarten op: www.summerdanceforever.com/tickets

 

Over Summer Dance Forever

Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dansfestivals in de wereld. Zowel in Nederland als daarbuiten biedt Summer Dance Forever een mix die uniek genoemd mag worden. Summer Dance Forever 2019 vindt van 20 t/m 28 augustus 2019 plaats in onder meer Paradiso en de Stadsschouwburg Amsterdam. Een week lang de beste urban dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses van het allerhoogste niveau waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Nederland mag op urban dans gebied dan niet tot de wereldtop behoren, andersom biedt Nederland de wereld de top van de urban dans. Voor wie altijd al heeft willen weten wat de stand van zaken is op het gebied van urban dans, biedt Summer Dance Forever het internationale publiek gedurende negen dagen een volledig overzicht. Het festival vormt de plek waar het publiek de grootste urban dansers van deze tijd ziet.

www.summerdanceforever.com

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek - Amsterdam is een prachtige stad. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat merken we aan de miljoenen bezoekers die naar onze stad komen. Het worden er ieder jaar meer. Zij zijn natuurlijk welkom, maar Amsterdam moet ook schoon en leefbaar blijven. En dat kost geld. Het stadsbestuur wil dat bezoekers € 105 miljoen per jaar meer gaan bijdragen. Maar hoe?

Lees meer...

Nieuwe vestiging krijgt groot terras, friterie en eetcafé gerund door topsporter

020 Amsterdam Uitgaan - Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in het charmante hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer om deze zaak nog voor de zomer te openen.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium. Afgelopen maand nam Bridges nog een Grammy in ontvangst voor zijn single ‘Bet Ain't Worth the Hand’. Tickets zijn te koop via de website van Paradiso vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 uur.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Op zondag 31 maart 2019 sluiten we de Boekenweek af met een dagfestival vol film & poëzie: Granate Festival. Het middagprogramma van dit festival is de voorstelling Reading Gilgamesh, die dit jaar voor het laatst wordt georganiseerd.

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

PAROOL:Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)