Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam- Een kort overzicht van  voorstellingen waarbij niet elke optreden mainstream is.

Mirrors

Intieme locatievoorstelling

In deze korte voorstelling wordt een verlegen jonge man door zijn vrienden opgejut om een prostituee te bezoeken. In een half uur zal hij worden uitgedaagd zijn platte mening over haar te herzien. Een confrontatie tussen een jongen die zijn seksualiteit onderzoekt en een vrouw die alleen als lustobject wordt gezien.

7 en 8 maart – 20.00 en 21.00 uur . entree 6 euro- Brughuis Tolhuistuin. Tolhuisweg 5- Amsterdam Noord. Entree 6 euro. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 020-7630650

Vakanties naar de Algarve 

LEVEN MET BREL

Michael Abspoel

Een originele hommage aan zanger Jacques Brel met hartstocht en liefde vertolkt door de bekende stem van ‘man bijt hond”.  Brel is zijn passie en steun waardoor de chansons een emotionele lading krijgen. Hij wordt begeleid door de bekende jazzpianist Michael Bischoff

Vrijdag 9 maart . 20.30 uur . Theater Apollofirst.nl . Toegang 21 euro

 

Jordanese avond in de Hallen

Het leven is een groot feest

Claudette Ball ontvangt u en haar muzikale gasten in haar sfeervolle Amsterdamse nachtclub. Met speciale optredens van Het Jordaans Fabricaat onder speciale begeleiding van meester accordeonist Andre Vrolijk. Meezingen moet!

10 maart – 20.30 uur -  De Hallen- Hannie Dankbaarstraat 47 – http://dehallen-amsterdam.nl en https://www.ticketkantoor.nl/shop/jordaanseavond

 

Komisch fenomeen

Rayen Panday

Rayen Panday vindt zichzelf absoluut geen fenomeen! Hij beschrijft alles zoals het is, maar dan wel op fenomenale wijze. Rayen is momenteel één van de meest gewilde namen in de cabaretwereld.  Hij schrijft voor Raymann en Jardino, was te zien in Mag ik u kussen, The Comedy Factory en winnaar van de taalquiz Tafel van Taal.

Maar nu is het zo ver: Rayen maakt met Fenomeen dé voorstelling die het hele spectrum omvat. Persoonlijk, actueel, muzikaal en er wordt geen enkel onderwerp geschuwd.

10 maart – 20.00 uur –Bijlmertheater - tickets via www.bijlmertheater.nl  - Anton de Komplein 240 – Amsterdam -
Echte liefde

 

Le Roux en D'Anjou

Deze absurdistische theatervoorstelling van Lineke Le Roux en Mylène d’Anjou is geïnspireerd op de dames van Absolutely Fabulous en hun knettergekke leven. Een schaamteloos hartverscheurend schouwspel waarin twee ouder wordende vrouwen, het snelle leven willen bijbenen. Een kolderiek schouwspel met schaamteloze scenes, hilarische teksten, kibbelpartijen en een zoektocht naar liefde en zingeving. Een feest van herkenning voor alle vrouwen.

11 maart . 15.00 uur -Theater de Omval . Ouddiemerlaan 104 - Diemen - Prijs 17,50 - 020-6001897-
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cafe Rosso & Hans Dulfer

Mooie liedjes & poëzie

Vanaf 1 maart is de foyer van theater De Roode Bioscoop het toneel voor nieuwe en oude  zangtalenten. Afwisselend gepresenteerd door gastheren David Vos, momenteel ook op tournee met fadozangeres Maria de Fatima, Saskia Meijs en Joeri de Graaf.  Dichters Boudewijn Rikmenspoel, Martijn den Ouden en Ronald M. Offerman zorgen tussendoor voor   poëzie.  Ook komen er onverwachts bekende sterren langs. 

Haarlemmerplein 7 . Iedere Zaterdag . 16.00 t/m 18.00 uur. Toegang gratis en de bar is open! 11 maart speelt Hans Dulfer.

 

Door de nacht klinkt een lied!

In deze voorstelling brengen drie zangeressen het verhaal van oorlog, verzet en bevrijding tot leven. Met sfeervolle jaren veertig en vijftig close harmony koortjes en historische liedjes als ‘we gaan verduisteren’en ‘Da’s n iet waar zegt Goebbels. Maar ook lichtvoetiger repertoire wordt gebracht.

Op zondag 11 maart 2018 om 20.15 uur staat de voorstelling in het Nationaal Holocaust Museum, Plantage Middenlaan 27 te Amsterdam. Vooraf is er een inleiding gegeven door Jacques Klöters.

Kaarten à €15 (of €30 met inleiding van Jacques Klöters) via www.jck.nl en de ticketservice.

Op 19 april ook te zien in KHL Amsterdam

Dichters , Heerenleed en Dante’s trompet

De gast in de maandelijkse talkshow ‘Van Huilenbroecks Pretpaleis’ is de duizendpoot Cherry Duyns. Hij maakte documentaires en  t.v programma’s als Reiziger in muziek en hier is.. Adriaan van Dis. Hij schrijft romans, maakte films, theater en documentaires. Weemoed en verlangen kenmerken zijn hele oeuvre.

Natuurlijk is er weer livemuziek: de Nederlandse componist en pianist GUUS JANSSEN komt spelen.

 13 maart – Torpedo Theater - Sint Pieterspoortsteeg 33 - Amsterdam
Telefoon: 06-539 77 456 .     torpedotheater.nl . 8 euro

 

CIRCUS BURLESQUE

Sexy pikanterieen, opwindende optredens, extravaganza,, ondeugende nachtvlinders en retro d.j’s Een avond met zinnenprikkelende performances, vintage variété shows en prachtige decors. Kom in stijl.

Nachtvlinder - The Circus Edition 19:00 - 00:00 24 maart - Tobacco Theater . Tickets: € 10,00 via eventbrite.nl